Thursday, October 18, 2012

Orbs.....alahaiiiiiiii

Memang berhabuk gilerrr blog ni. bukan tak ada benda yang nak di ceritakan , tapi semangat hilang lepas abby dan oyen pergi. Yea lah sebelum ni pun page aku ni banyak citer pasal abby. riang ria nya hidup dengan abby dan segala-galanya pasal abby. Ok stop...nak meleleh dah ni.

Kali ni nak kongsi pasal ORBS. korang tau pasal orbs. aku pun bukan tau sangat pun. cuma tahu orbs ni sering dikaitkan dengan mahluk halus. kalau nak taau lebih lanjut tanya la mr. google yea.Kejadian ni berlaku masa bulan puasa yang lepas. Tapi di sebabkan kehilangan semangat jadi semuanya tertangguh. Harap maklum la yer.

Tarikh :  11 Ogos 2012
Masa :  Anggaran 9.00 p.m ke 9.30 p.m
Lokasi : Persiaran Majlis ,Banting Selangor.

Korang jangan kata aku jadi kutu malam plak yerrr. Aku kan kerja ala-ala buruh kasar.....ooppsss. Aku kena jaga kerja buat jalan malam tu. malam minggu hokeyy...setelah kenyang dek maki hamun buat kerja di siang hari terpaksa la jugak bekerja waktu gelap malam . Lepas berbuka  jer aku terus blah tinggal kan laki aku kat rumah. Sampai site dalam 8.30 p.m. Tunggu premix dalam kul 9.00 p.m baru sampai. Susun itu ini semua settle aku pun mula berjalan-jalan sekitar site nak ambik gambar. (Konon nak bukti kat bos aku ada kat site....poyos kan ). Ok korang tengok gambar 1 dan seterusnya. setiap tempat gambar yang aku nak ambik aku off kan dulu kamera .Kamera buruk memang cepat habis bateri nyerrrr.Padahal lupa nak charge.Ok tengok dan perhati betul-betul. Cehhhh macam la seram benor.

Arah melawan menghala ke pasar awam banting

Arah melawan menghala ke pasar awam banting

Saje ambik gambar pekerja sama warna ngan malam ;-)

Arah ke pasar Banting .kiri jambatan ada kunci air.

Berdiri di atas jambatan arah ke trafic light

tutup kamera dan ambik lagi sekali sebab tadi ada kereta nak langgar aku.( Sebab buat laluan kontra) dan gangguan cahaya lampu kereta.Lokasi sama tapi tepi sikit


Untuk lebih jelas tentang lokasi ini. Korang ada ikuti kes pembunuhan Sosilawati ? Kalau tak ikuti pun mesti tahu kan.Kat jalan ni ada sungai yang ada kunci air juga merupakan salah satu lokasi siasatan pihak polis. Antara tempat bahan bukti di buang. Tapi aku tak kaitkan gambar ni dengan kes Sosilawati pun.

Mula-mula tak perasan. lepas belek-belek balik gambar...ooppssss.....apakah...? adakah.....? terus jer seram kat tengkuk. Nak tak nak just silent. Kehulu ke hilir aku kat jalan tu sampai pukul 5.30 pagi. Itu pun tunggu last trip premix tak sampai-sampai aku blah. isyak aku leh gagahkan solat kat opis. subuh takde makna nyerrr. lagi lah lepas tengok gambar tu. balik rumah sudah. aku tengok mamat2 india tu dah bergolek2 kat atas rumput. sempat gak la sahur kat Mc D. laki aku kat rumah tak sahur pun.

terpulang pada korang nak kata apa. mesti ada yang cakap bulan puasa mana ada hantu. syaitan semua kan dah diikat. mungkin juga kamera aku berhabuk .......kot. hanya Allah yang maha mengetahui. semoga aku sentiasa di lindungi ketika mencari rezeki....amin.




.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...