Monday, September 03, 2012

Abby dalam kenangan

2 september 2012 abby telah pergi meninggalkan kami. sebulan lebih selepas adik oyen pergi meninggalkan kami. lebih 3 bulan abby menderita . semuanya kerana FIP. virus yang tiada penawar. terlalu luluh dan sedihnya aku melihat abby menderita begitu dan pergi meninggalkan aku. 2 kali cecair dlm perutnya aku keluarkan. kali yg ke 2 membuat nya semakin lemah dan hilang selera makan. kami sempat bawa abby beraya di terengganu. nafas nya semakin sesak 2 hari sebelum abby pergi. kami semadikan abby sebelah kubur adik oyen di tepi tasik.

Damai lah anak2 ummi disana, di syurga abadi. terima kasih Tuhan kerana pinjamkan mereka pada ku.walaupun cuma sebentar , walaupun aku masih tak puas menyayangi mereka,walaupun aku masih tak puas membelai dan menatap wajah2 comel mereka , tapi aku redha kerana Kau lebih menyayangi mereka. Akan sentiasa aku rindu wajah2 comel mereka yang pernah sentiasa menanti aku di muka pintu waktu pulang kerja.

Air mata ini tetap akan terus mengalir bila mengenangkan saat2 indah bersama abby. saat2 sukar melihat abby menanggung kesakitan.saat2 sukar dan sakitnya dada melihat abby menunggu ajal.......ya Allah.......sayangi mereka.

Nasihat aku pada mereka yg sering boarding si comel , hati2 dengan lokasi yg anda pilih. tapi sebolehnya aku nasihatkan JANGAN......minta lah bantuan jiran, kawan @keluarga anda untuk jaga mereka. takut apa yg terjadi pd abby berlaku pd si  comel anda. sayangi si comel anda sebaiknya. virus FIP hanya menyerang kucing dan tiada penawar untuknya

Terima kasih kpd Hillpark animal medical centre, kerana byk membantu dan merawat abby ketika hayatnya.

abby , oyen..........
ummi sayang kalian.
No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...